Intrebari frecvente

Ce acoperire are telecomanda? Cat de sigura este securitatea vehiculului? Cat va costa alerta automata GSM si localizarea GPS? Gasiti raspunsurile pentru intrebari frecvente mai jos.
Sistemele Pandora sunt certificate pentru UE?
Produsele Pandora indeplinesc toate cerintele pentru functionare si utilizare in intreaga UE. Puteti gasi protocoalele de probare ale anumitor sisteme pe acest site in categoria „Certificate”.
Sunt alarmele Pandora suficient de protejate impotriva hackerilor?
Toate produsele Pandora au fost concepute pentru a oferi un nivel de protectie de neinvins. Comunicarea fara fir intre anumite componente ale sistemului este protejata cu algoritm interactiv de 128 de biti. Acest lucru, impreuna cu sistemul comunicational al protocolului GPRS, fac conexiunea perfect insurmontabila impotriva atacurilor electronice.
Ce se intampla in cazul pierderii tag-ului de autorizare?
Fiecare produs al marcii Pandora cu tag fara contact are si cardul de plastic cu cod PIN pentru dezactivarea sistemului de urgenta. Codul PIN unic este atribuit unitatii de control. Modelele cu modul GSM incorporat ofera proprietarului posibilitatea dezactivarii de urgenta prin apel telefonic cu apelarea prin ton. Dupa dezactivarea sistemului, proprietarului i se ofera un nou tag de autorizare.
Care este pretul utilizarii aplicatiei mobile Pandora?
Sistemele Pandora utilizeaza doua modalitati de comunicae cu aplicatiile mobile:
1. Aplicatia Bluetooth cu o acoperire de 15-20 de metri este gratuita.
2. Aplicatia GPRS cu solutia server. Aceasta aplicatie este, de asemenea, gratuita, dar are nevoie de conexiune la internet mobil. Consumul de date de pe cartela SIM este taxat in functie de operatorul de telefonie mobila.
Consumul mediu de date al vehiculului cu aproximativ 4000 km/lunar este de pana la 100 MB.
Ce tip de cartela SIM este necesara pentru ca sistemele Pandora sa functioneze corect?
Sistemele Pandora utilizeaza modemuri de comunicare de ultima generatie, deci este posibil sa utilizati orice cartela SIM de la orice operator. Cu toate acestea, este necesar sa aveti activate apeluri vocale, mesaje SMS si date GPRS pe cartela SIM. Apelurile vocale si mesajele SMS sunt utilizate pentru a informa despre alarma declansata, in timp ce datele GPRS asigura transmiterea informatiilor despre evenimente individuale si istoricul traseelor.

Cantitatea de date transferate depinde de frecventa de utilizare a sistemului si numarul de kilometri parcursi. Consumul mediu de date atunci cand conduceti 2000-3000 km/luna este de 50-70MB date/luna.

Cand masina este pornita de la distanta - exista riscul de a fi furata?
Vehiculul este complet protejat in timpul pornirii de la distanta si orice incarcare de infractiune asupra masinii va declansa alarma si va bloca motorul.
Se poate deplasa vehiculul spontan cand este pornit de la distanta?
Sistemul Pandora permite pornirea de la distanta numai atunci cand masina este pusa in pozitia neutra in cazul transmisiei manuale, respectiv atunci cand maneta de viteze este in pozitia de parcare in cazul transmisiei automate.
Care este acopererirea telecomenzilor Pandora?
Telecomenzile cu doua cai Pandora functioneaza pe o frecventa de 868 MHz, ceea ce ofera posibilitatea de a controla confortabil sistemul de la o distanta intre 500-800 m in zonele urbane si 1500-2000 m in aer liber. Cand se utilizeaza o conexiune Bluetooth, acestea pot functiona la o distanta intre 15-20 m.

Datorita tehnologiei LoRa (Long Range) telecomenzile sistemelor Pandora LIGHT PRO si ELITE pot prezenta pana la dublul intervalului. In comparatie cu sistemele LIGHT si PROFESSIONAL, domeniul de comunicare poate fi de pana la 5000 m in spatiu deschis.

Sistemele Pandora sunt potrivite pentru cele mai noi tipuri de vehicule?
Sistemele de securitate Pandora au tehnologie de ultima generatie, care le permite sa fie utilizate in cele mai moderne vehicule premium.
Voi pierde garantia vehiculului daca am instalat Pandora?
Nu o veti pierde. Productia Pandora are cel mai strict certificat international de calitate a componentelor si a procesului de productie pentru industria auto IATF 16949, ceea ce inseamna – in practica, ca sistemele Pandora indeplinesc cerintele privind calitatea componentelor utilizate in productia de vehicule noi.

Alarmele auto Pandora indeplinesc, de asemena, conditiile stricte pentru omologarea produsului „E-Mark” stabilit de Uniunea Europeana si inspectat in mod regulat de laboratoarele de testare comerciale de stat. Aceste certificate garanteaza ca alarmele auto Pandora nu pot provoca daune vehiculului nici macar in cazul unei defectiuni proprii.

O parte a asigurarii calitatii este, de asemenea, instalarea realizata profesional, care va garanta cooperarea corecta a echipamentelor Pandora cu vehiculul. Din acest motiv, instalarea sistemelor de securitate Pandora este posibila numai in centrele de asamblare instruite profesional, cu asistenta tehnica direct de la un distribuitor oficial UE.

Datorita acestor fapte, nu exista nici un motiv practic pentru a pierde sau a limita garantia vehiculului.

Nu ați găsit răspunsul la întrebarea dvs.? Contactează-ne!